Parkeren op Portavida

Het parkeeraanbod kan wijzigen in functie van de werken. Let dus goed op de signalisatie.

Op de hele site is van maandag tot en met vrijdag, tussen 9u en 16u, kortparkeren van kracht, zowel op de boven- als ondergrondse parking. Je blauwe parkeerschijf is verplicht, je kan maximaal 2 uur parkeren.

Anders naar Portavida

Hoe geraak je vlot bij het Sociaal Huis Portavida?

Trap en stap 

Portavida ligt op ongeveer 800 meter van Genk-Centrum en op een boogscheut van Shopping 1. Aan Shopping 1 neem je de Weg naar As. Na 300 meter ligt Portavida aan de rechterkant.
Je kan je fiets op Portavida stallen in de ondergrondse parking bij Toermalien op verdieping -1 of bovengronds aan het Grand Kaffee of onder het gebouw ‘Home’ (het gebouw op palen).

Fietspunt - Voor kleine mankementen aan je fiets kan je bij het Fietspunt op de site terecht. Het Fietspunt werkt volgens het 'thuiskomprincipe'. Ze helpen je verder zodat je veilig en reglementair thuiskomt met je fiets. Het gaat dus vooral om kleine herstellingen zoals het plakken van een binnenband, het herstellen van de verlichting of ketting,...

Mobit - Je kan ook gebruik maken van de deelfietsen van Mobit. Installeer de app en registreer je online. Je betaalt enkel voor je ritten en kan die fietsen overal in Genk vinden en achterlaten.
Meer info over Mobit en tarieven vind je op www.mobit.eu

Met de bus

Portavida is zeer vlot te bereiken met het openbaar vervoer.

Deze stadslijnen rijden om het half uur (in de spits om het kwartier) en stoppen vlak aan de ingang van Portavida (bushalte Hospitaalstraat):

- Lijn G1: Sledderlo - Waterschei
- Lijn G4: Bokrijk Dreef - Gelieren

Deze lijnen rijden minstens om het uur en stoppen eveneens vlak voor de ingang van Portavida:

- Lijn G7: stadslijn Zutendaal - Genk
- Lijn 8: streeklijn Overpelt - Genk
- Lijn 11: streeklijn Maaseik - Genk

De bushalte aan Shopping 1 ligt op wandelafstand en wordt zeer frequent bediend door de Lijn. Je vindt een volledig overzicht op www.delijn.be. Via de routeplanner kan je je trip vlot plannen.

Parkeren

Als je met de wagen komt, kan je op de site parkeren. Tussen 9 en 16 uur moet je wel je parkeerschijf leggen. Je kan dan maximum 2 uur parkeren.
Er zijn enkele parkeermogelijkheden op een steenworp van Portavida als je langer wilt parkeren:

  • Parking Molenvijver/Europalaan: halverwege deze parking is een doorsteek naar Portavida voorzien.
  • Q-Park Shopping 1

Wens je persoonlijk reisadvies of inlichtingen over hoe je duurzaam naar Portavida kan gaan, mail dan naar mobiliteit@portavida.be

We geven je spoedig een antwoord op je mobiliteitsvraag!