Parkeren op Portavida

Het parkeeraanbod kan wijzigen in functie van de werken. Let dus goed op de signalisatie.

Vanaf 2 juni 2020 wordt er terug gecontroleerd op de parkeerschijf! Voor meer info over de situatie omgevingsaanleg verwijzen we je graag door naar "Bereikbaarheid vandaag" op deze website.

Nieuw parkeerbeleid in 2021

Binnenkort zal er niet meer gratis geparkeerd kunnen worden in de parkeergarages van Portavida. Bezoekers zullen 1 euro per uur moeten betalen, de eerste 30 minuten zijn gratis. De tarieven zullen gelden voor de 2 parkings, ééntje onder woonzorgcentrum Toermalien met 190 plaatsen en één nog te openen onder het nieuw opgetrokken complex voor senioren met bijna 600 plaatsen. Medewerkers van het Zorgbedrijf Ouderzenzorg Genk en het Sociaal Huis moeten niet betalen om er hun wagen te parkeren. Ook OCMW-cliënteel parkeert gratis.

Meer info over de exacte ingangsdatum van het nieuwe parkeerbeleid Portavida zal binnenkort gecommuniceerd worden. Tot die tijd geldt onderstaande parkeersituatie.

Algemene parkeersituatie december 2020

Met parkeerschijf

  • Ondergronds bij woonzorgcentrum Toermalien
  • Op de tijdelijke parking aan de nieuwbouw van het CAW, Pleegzorg en het Vertrouwenscentrum Kindermishandeling
  • In de Hulststraat

Portavida is blauwe zone. Je dient er je parkeerschijf te gebruiken op weekdagen van 9 tot 16 uur. Dan kan je twee uur parkeren.

Vrij parkeren

  • Aan de parkeerstrook aan de Molenvijver.
  • Aan Campus Schaapsdries, het voormalige rusthuis Herfstvreugde, kan je een hele dag parkeren zonder vergunning. Zowel via de Henri Decleenestraat als via de Bretheistraat geraak je vlot op de site.

Ondergronds parkeren voor bezoekers, cliënten, medewerkers

Ondergronds parkeren op Portavida is voorbehouden voor bezoekers, cliënten en medewerkers die hun eigen wagen meermaals per dag gebruiken voor dienstverplaatsingen. Is de ondergrondse parking volzet, dan kan je doorsteken naar de Hulststraat, via de doorgang tegenover de ondergrondse parkeergarage.
Een derde mogelijkheid voor parkeren in een regime van kortparkeren is de tijdelijke parking vlak naast de nieuwbouw van het CAW, Pleegzorg en het Vertrouwenscentrum Kindermishandeling.

Portavida-medewerkers parkeren best aan de Molenvijver. De controle gebeurt er sinds kort met scanvoertuigen. Die scanwagens zijn uitgerust met camera’s. Ze rijden dagelijks rond, en door nummerplaatherkenning via een camera en de registratie van je nummerplaat weet het systeem of een wagen geldig staat. De groene parkeervergunning voor medewerkers is op die manier overbodig geworden. Voor alle huidige vergunninghouders is de registratie in orde gebracht. Daar hoef je dus niets voor te ondernemen. Voor de toekomstige doen we dat ook, op aangeven van de directie. Tot je registratie in orde is, parkeer je best in de niet-vergunde zone – die start even voor de oversteekplaats. Je krijgt van ons bericht als je registratie ok is. Vragen over mobiliteit? Stuur ze gerust naar mobilteit@portavida.be.

Anders naar Portavida

Hoe geraak je vlot bij het Sociaal Huis Portavida?

Trap en stap 

Portavida ligt op ongeveer 800 meter van Genk-Centrum en op een boogscheut van Shopping 1. Aan Shopping 1 neem je de Weg naar As. Na 300 meter ligt Portavida aan de rechterkant.
Je kan je fiets op Portavida stallen in de ondergrondse parking bij Toermalien op verdieping -1 of bovengronds aan het Grand Kaffee.

Fietspunt - Voor kleine mankementen aan je fiets kan je bij het Fietspunt op de site terecht. Het Fietspunt werkt volgens het 'thuiskomprincipe'. Ze helpen je verder zodat je veilig en reglementair thuiskomt met je fiets. Het gaat dus vooral om kleine herstellingen zoals het plakken van een binnenband, het herstellen van de verlichting of ketting,...

Mobit - Je kan ook gebruik maken van de deelfietsen van Mobit. Installeer de app en registreer je online. Je betaalt enkel voor je ritten en kan die fietsen overal in Genk vinden en achterlaten.
Meer info over Mobit en tarieven vind je op www.mobit.eu

Met de bus

Portavida is zeer vlot te bereiken met het openbaar vervoer.

Deze stadslijnen rijden om het half uur (in de spits om het kwartier) en stoppen vlak aan de ingang van Portavida (bushalte Hospitaalstraat):

- Lijn G1: Sledderlo - Waterschei
- Lijn G4: Bokrijk Dreef - Gelieren

Deze lijnen rijden minstens om het uur en stoppen eveneens vlak voor de ingang van Portavida:

- Lijn G7: stadslijn Zutendaal - Genk
- Lijn 8: streeklijn Overpelt - Genk
- Lijn 11: streeklijn Maaseik - Genk

De bushalte aan Shopping 1 ligt op wandelafstand en wordt zeer frequent bediend door de Lijn. Je vindt een volledig overzicht op www.delijn.be. Via de routeplanner kan je je trip vlot plannen.

Parkeren

Als je met de wagen komt, kan je op de site parkeren. Tussen 9 en 16 uur moet je wel je parkeerschijf leggen. Je kan dan maximum 2 uur parkeren.
Er zijn enkele parkeermogelijkheden op een steenworp van Portavida als je langer wilt parkeren:

  • Parking Molenvijver/Europalaan: halverwege deze parking is een doorsteek naar Portavida voorzien.
  • Q-Park Shopping 1

Wens je persoonlijk reisadvies of inlichtingen over hoe je duurzaam naar Portavida kan gaan, mail dan naar mobiliteit@portavida.be

We geven je spoedig een antwoord op je mobiliteitsvraag!