Parkeren op Portavida

Nieuw parkeerbeleid in 2021

Vanaf 1 maart 2021 kent het nieuwe parkeerbeleid op Portavida ingang.

Ondergronds parkeren

Portavida is een autoluwe site, met twee ondergrondse parkeergarages: een nieuwe ondergrondse parking (P1) met toegang aan de Weg naar As en de bestaande parking onder woonzorgcentrum Toermalien (P2), samen goed voor zo’n 560 plaatsen. Beide parkings zijn open van 5 tot 23 uur.

Bezoekers betalen 0,5 euro per half uur. Dit tarief geldt voor de twee ondergrondse parkings. Als er geen plek meer is in de ene, word je doorverwezen naar de andere.

  UURTARIEF MAXIMUMTARIEF
Tarief € 0,50 / begonnen half uur Maximum: € 5,00 / dag

Het uurtarief wordt aangerekend per begonnen half uur. Het eerste half uur is gratis bij vertrek binnen 30 minuten (Kiss & Ride).

Concreet: na 29 minuten kan je gratis uitrijden. Na 31 minuten kost het je 1 euro. Na 61 minuten 1,50 euro.

Praktisch

Je ontvangt je ticket bij het betreden van de parking aan de inritzuil. Je betaalt voor het uitrijden van de parking aan de betaalautomaat in de parking (cash of bancontact). Je scant je ticket aan de uitrit.

Bovengronds parkeren

Portavida is bovengronds blauwe zone. Je mag op werkdagen van 9 tot 16 uur nog één uur kortparkeren. Op enkele plaatsen op de site zijn er parkeerpockets voorzien. Het aanbod is beperkt. Een parkeeraanbod voor personen met een beperking is voorzien. Daarnaast zijn er aan enkele gebouwen (o.a. het Wit-Gele Kruis en Familiehulp) enkele parkeerplaatsen. Opgelet, die laatste bevinden zich op privaat domein. Let dus goed op de signalisatie!

Je kan steeds gratis langparkeren aan Campus Schaapsdries, het voormalige rusthuis Herfstvreugde.

OPGELET: Wijziging parkeren Europalaan/ Molenvijver

De parkeerregeling langs de Europalaan aan de Molenvijver is gewijzigd. De eerste 23 parkeerplaatsen (komend van Genk-centrum) zijn voortaan blauwe zone met een maximum parkeertijd van drie uren (maandag tot en met zaterdag tussen 9 en 18 uur). Verderop kan onbeperkt geparkeerd worden. Deze parkeerzone telt nu 222 gratis parkeerplaatsen, op wandelafstand van Portavida.


Vragen over mobiliteit? Stuur ze gerust naar mobilteit@portavida.be.

Anders naar Portavida

Hoe geraak je vlot bij Portavida?

Trap en stap 

Portavida ligt op ongeveer 800 meter van Genk-Centrum en op een boogscheut van Shopping 1. Aan Shopping 1 neem je de Weg naar As. Na 300 meter ligt Portavida aan de rechterkant.
Je kan je fiets op Portavida stallen in de ondergrondse parking bij Toermalien op verdieping -1 of bovengronds aan het Grand Kaffee. In de ondergrondse parking P1 is er een fietsenstallling voorzien.

Fietspunt - Voor kleine mankementen aan je fiets kan je bij het Fietspunt op de site terecht. Het Fietspunt werkt volgens het 'thuiskomprincipe'. Ze helpen je verder zodat je veilig en reglementair thuiskomt met je fiets. Het gaat dus vooral om kleine herstellingen zoals het plakken van een binnenband, het herstellen van de verlichting of ketting,...

Met de bus

Portavida is zeer vlot te bereiken met het openbaar vervoer.

Wens je persoonlijk reisadvies of inlichtingen over hoe je duurzaam naar Portavida kan gaan, mail dan naar mobiliteit@portavida.be

We geven je spoedig een antwoord op je mobiliteitsvraag!