DIGIhulp helpt je op weg

Gepubliceerd op dinsdag 30 januari 2024 11.47 u.
Tegenwoordig gebeurt er veel online: een afspraak maken, de krant lezen of de weg zoeken... alles kan digitaal. Een smartphone of tablet zijn dan een grote hulp, tenminste als je ze goed kan gebruiken. DIGIhulp helpt je daarom op weg, onder meer met laagdrempelige opleidingen.

DIGIdokters

DIGIhulp is een initiatief van stad Genk en de gemeentes As en Zutendaal. DIGIhulp bestaat uit verschillende projecten. Zo kan je met je heel concrete vragen terecht bij de DIGIdokters.
Zij helpen je met al je digitale problemen, zoals een online afspraak maken bij de dokter, treintickets boeken, itsme installeren en gebruiken of betalen met Payconiq. De hulp is bovendien gratis. DIGIdokters houden hun ‘spreekuur’ op verschillende plaatsen in Genk, zoals in de bibliotheek, de dienstencentra en op Portavida.

Opleidingen

Bij DIGIhulp kan je ook terecht voor een korte of lange opleiding om je digitale vaardigheden aan te scherpen. Ze zijn laagdrempelig en worden regelmatig georganiseerd. In februari kan je onder meer leren werken met Hoppin, een app voor openbaar vervoer en zijn er cursussen om te leren werken met je tablet of smartphone (55+)

Meer weten?

Lees meer