Bereikbaarheid vandaag!

Parkeeraanbod Portavida
Maandag 18 mei gaat fase 2 in de corona-exitstrategie van start. Heel wat organisaties op Portavida zullen hun diensten geleidelijk terug opstarten voor het publiek en in woonzorgcentrum Toermalien zijn bezoekers onder voorwaarden terug toegelaten.Tegelijk gaat ook de omgevingsaanleg een volgende fase in: omwille van de geplande werken verdwijnen alle bovengrondse parkeerplaatsen. Op de site is er dan alleen nog de ondergrondse parkeergarage bij Toermalien. En die willen we maximaal beschikbaar stellen aan cliënten en bezoekers. 

Een overzicht van het parkeeraanbod …

Voorbehouden plaatsen voor bezoekers Toermalien

Vanaf maandag 18 mei is bezoek aan de bewoners van woonzorgcentrum Toermalien opnieuw toegelaten. We willen de mensen die hun familielid zo’n lange tijd niet hebben kunnen zien, hierbij een steuntje in de rug geven. En dus wordt verdieping -1 van de ondergrondse parking bij Toermalien tijdelijk elke dag vanaf 14.30 uur voor hen voorbehouden.

Parkeeraanbod op wandelafstand

Twee parkings op een boogscheut van Portavida: de parkeerstrook aan de Molenvijver. Die is terug opengesteld nu de coronamaatregelen versoepeld zijn. Ook hier worden voorlopig geen controles uitgevoerd. Opgelet, momenteel is de toegang tot Portavida via het bospaadje moeilijk omwille van de omgevingswerken. Er is een omleiding voorzien via de Hulststraat.

Op wandelafstand van Portavida ligt Campus Schaapsdries, het voormalige rusthuis Herfstvreugde. Rond dit gebouw zijn ook nog heel wat parkeerplaatsen beschikbaar. Zowel via de Henri Decleenestraat als via de Bretheistraat geraak je vlot op Portavida.

Gelukkig komt het mooie weer eraan, en ben je niet enkel op de auto aangewezen. De fietsenstalling in de ondergrondse parkeergarage (-1) blijft tijdens de werken steeds goed toegankelijk. Die onder het gebouw op palen (het Home) is vanaf 25 mei omwille van de omgevingswerken moeilijk toegankelijk. Is het een dag wat minder goed weer, kies dan eens voor het openbaar vervoer. Heel wat stadslijnen stoppen vlak aan de ingang van de site. Een volledig overzicht vind je elders op onze website.

Dit is natuurlijk een tijdelijke situatie. Als alles vlot verloopt, zijn de werken begin november klaar, en wordt Portavida een leuke plek om te werken en te wonen, met heel wat groene plekjes om tot rust te komen.