Bereikbaarheid vandaag!

(nieuwsbrief 03/07/2020)

De volgende dagen vinden er asfalt- en betonwerken op Portavida plaats, waardoor er mogelijk enige hinder zal zijn, voor zowel voetgangers als auto’s. Maar de aannemer doet al het mogelijke om die tot een absoluut minimum te beperken en de gebouwen steeds voor voetgangers bereikbaar te houden.

De ringweg wordt vlot gebruikt door bezoekers en medewerkers. Helaas wordt er ook iets te ‘vlot’ gereden. Er is nog geen verkeerssignalisatie geplaatst, maar de snelheid wordt hier beperkt tot 30 km/u. We vragen dat iedereen de snelheid op de ringweg matigt.

Parkeren @ Portavida ... een overzicht

We hebben er een tijdelijke parking bij op Portavida, vlak naast de nieuwbouw van het CAW, Pleegzorg en het Vertrouwenscentrum Kindermishandeling. Maar ook aan de overkant van de ringweg, op de vroegere carpoolparking. Zo kunnen we heel wat bijkomende parkeerplaatsen aanbieden aan onze bezoekers en cliënten, in een regime van kortparkeren. Opgelet, door de geplande werken zullen ze de volgende dagen niet altijd even vlot toegankelijk zijn.

De bovengrondse voorbehouden plaatsen voor carpoolers, zijn er dus niet meer. Voor hen is er een plek in de ondergrondse parkeergarage bij Toermalien, op verdieping -2 aan de wand links van de lift.

Voor het overige is ondergronds parkeren op Portavida voorbehouden voor bezoekers, cliënten en medewerkers die hun eigen wagen meermaals per dag gebruiken voor dienstverplaatsingen. Is de ondergrondse parking volzet, dan kan men doorsteken naar de Hulststraat, via de doorgang tegenover de ondergrondse parkeergarage. Met je parkeerschijf kan je twee uur parkeren in zowel de ondergrondse parkeergarage als de Hulststraat.

Portavida-medewerkers parkeren best aan de Molenvijver. De controle gebeurt er sinds kort met scanvoertuigen. Die scanwagens zijn uitgerust met camera’s. Ze rijden dagelijks rond, en door nummerplaatherkenning via een camera en de registratie van je nummerplaat weet het systeem of een wagen geldig staat.

Deze nieuwe manier van controleren betekent dat je groene parkeervergunning overbodig is geworden. Voor alle huidige vergunninghouders hebben wij de registratie in orde gebracht. Daar hoef je dus niets voor te ondernemen. Voor de toekomstige doen we dat ook, op aangeven van je directie. Tot je registratie in orde is, parkeer je best in de niet-vergunde zone – die start even voor de oversteekplaats. Je krijgt van ons bericht als je registratie ok is. Krijg je daarna toch nog een – mogelijk onterechte – retributie, geef dan een seintje via mobilteit@portavida.be.

Aan Campus Schaapsdries, het voormalige rusthuis Herfstvreugde, kan je een hele dag parkeren zonder vergunning. Zowel via de Henri Decleenestraat als via de Bretheistraat geraak je vlot op de site.

Parkeeraanbod Portavida